Alumni

A Pro Jure Közösség egykori tagjai:

 

Dr. Gönczi Gergely

Dr. Gönczi Gergely

Pro Jure alapító, a Siegler/Weil iroda ügyvédjelöltje. 2016 júniusában cum laude minősítéssel végzett egyetemünkön.

Nevéhez fűződik a nagysikerű “Nagy Tész-vita” megszervezése és lebonyolítása.

“Alapember”, egyesületünk tagjaként szinte az összes projektben kivette a részét, és végzése óta is ápoljuk vele a kapcsolatot. Büszkék vagyunk rá, és reméljük az összes Pro Jurés előtt is ilyen lehetőségek állnak majd! A Tudományért emlékérem kitüntetettje.

 

Dr. Szilvási Tamás

Dr. Szilvási Tamás

Pro Jure Egyesület alapító elnök.

Jogi tanulmányait 2017-ben cum laude diplomával zárta. 2014 őszén benne és Tombácz Ákos joghallgató barátjában ötlött fel egy öntevékeny hallgatói közösség gondolata. A gondolatot tettek követték és megszületett a Pro Jure, Közösség a Szegedi Joghallgatókért elnevezésű civil diákszervezet, amelynek Tamás 2015 ősze és 2016 tavasza között elnöke volt.

Úttörő szerepe volt abban, hogy közösségünk 2016. augusztus 30-tól végre jogi formát öltve, egyesületként működhet.

Ő hívta meg hozzánk 2016-ban Dr. Bóné László ügyvédet és szervezte meg az első szegedi startup-jog előadást. Érdeklődése azonban nem rekedt meg ennyiben, jelenleg Budapesten, a Dr. Egri Zoltán Ügyvédi Irodában dolgozik, ahol bankjoggal, értékpapírjoggal és persze startupokkal foglalkozik. Noha immár a fővárosban él, kapcsolata korántsem szakadt meg velünk: Tamás koordinálja a Pro Jure Egyesület alumni közösségét és – ha ideje engedi – szívesen vesz részt programjainkon. Diplomája átvételekor közösségi munkájáért egyetemi elismerésben részesült.

 

Dr. Takács Gergő

Dr. Takács Gergő

Közösségünk alakulása után rögtön csatlakozott hozzánk és vált annak szerves részévé. Ő hívta meg Karunkra először Ibolya Tibor fővárosi főügyészt, továbbá két féléven keresztül szekcióvezetőként koordinálta a felvételi szekció munkáját. Gergő így ír magáról: “2017 júniusában végeztem Szegeden. Az itt szerzett diplomához fűzött reményeim beteljesültek, valóban a munkaerőpiacon erősnek számító papírt kap az ember a kezébe.

Jelenleg Budapesten a Szűcs és Társai Ügyvédi Irodánál dolgozom, ahol főként szellemi alkotások jogával, illetve büntetőjoggal foglalkozom, de szerencsére a polgári jog egyéb területei sem szorulnak nagyon a háttérbe. Az egyetemi életnek ma már szerves részét képezi a Pro Jure, ami most már természetesnek tűnik, de nem szabad elfelejteni, hogy ez azért nem régóta van így. Sokat köszönhetek a tagságnak, a közös programok révén a meglévő kapcsolataimat tovább tudtam erősíteni, valamint sok új, értékes emberrel is megismerkedhettem. Ezenkívül az egyesületi munka során számos olyan készségemet tudtam fejleszteni – gondolok itt a kommunikációra vagy a szervezőkészségre –, melyeket a nagybetűs életben is tudok hasznosítani.”

 

 

Dr. jur. et med. Varga-Orvos Zoltán

Dr. jur. et med. Varga-Orvos Zoltán

Pro Jure alapító.

Szegeden előbb 2004-ben orvosegyetemi, majd utóbb 2014-ben jogi diplomát szerzett. Egészségügyi szakjogász, ügyvédjelölt. Jogászként az orvosi műhibaperekre specializálódott, a páciensek családját képviseli. Szabadidejében szívesen sportol, hobbija a népművészet, a tehetséggondozás. Született a mérleg havában. Kedvenc idézete: „Magadat egyetlen gondolattól sem kímélheted meg.”

Az Eötvös Kollégiumban eltöltött éveinek szakkollégiumi tapasztalataival segítette az egyesület indulását. Az „Ahol a forradalom lángja fellobbant (1956 Szegeden és a Karon – Beszélgetés Dr. Kiss Tamással)” című 2016. októberi egyesületi rendezvény szervezője.

A „Vita a jogi oktatásról” című egyesületi rendezvény moderátoraként büszke arra, hogy a szegedi jogi karon elindult oktatási reformhoz egy keveset maga is hozzátehetett.

Dr. Varga-Orvos Zoltán hivatalos oldala