Adatvédelem, robotok és ügyvédjelöltek – Pwc Legal

Térkép nem érhető el

Időpont
Date(s) - 2018.03.07
16:00 - 18:00

Kategóriák


A Réti, Antall, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda (https://www.retiantallvarszegipartners.hu/) a PwC Legal nemzetközi hálózatának tagjaként és Magyarország öt legnagyobb ügyvédi irodájának egyikeként kínál az üzleti életben felmerülő kihívásokra jogi megoldásokat. Hiszünk abban, hogy összetartásban az erő, ezért csapatban dolgozunk. Hiszünk abban, hogy az üzleti környezet változhat, de a fejlődés lehetősége mindig adott. Hiszünk abban, hogy csapatunk ehhez vagy talál utat, vagy épít egyet!

Dr. Klenanc Miklós jogi tanulmányait Szegeden végezte, majd Budapesten végzett el egy összehasonlító alkotmányjogi LLM képzést EU-jogi specializációval. Ezt követően csatlakozott az irodához ügyvédjelöltként, 2015 óta pedig az ügyvédi iroda együttműködő ügyvédje. Kiemelten foglalkozik a mesterséges intelligenciához kapcsolódó jogi kérdésekkel, felelősségi kérdésekkel, jogvita-rendezéssel és társasági joggal, céges ügyekkel. Miklós az AIJA (Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete) magyarországi nemzeti képviselője.

Dr. Csenterics András 2014-ben csatlakozott az ügyvédi irodához ügyvédjelöltként, idén fejezi be jogi szakvizsgáit és lesz ügyvéd. Adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász, aktívan részt vesz az iroda GDPR-ral (általánosadatvédelmi rendelet) kapcsolatos projektjeiben, ennek keretében számos gazdasági szereplő GDPR-felkészítésében működik közre. Ezen túlmenően kiemelten foglalkozik vállalatfelvásárlási, átstrukturálási és társasági jogi ügyekkel.

Tematika:
1. Hogyan legyek sikeres egy jó CV-nek köszönhetően?
2. Önvezető autók, robotok kapcsán felmerülő felelősségi kérdések
3. Adatvédelem és modern technológiák – avagy az adat az új olaj
4. Kötetlen beszélgetés ügyvédjelölti és gyakornoki feladatokról, tapasztalatszerzési lehetőségekről, állásinterjúról és hasonlókról.

Esemény