Felvételi

Csatlakoznál?

Nem akarod, hogy az egyetemi éveidről csak a tanulás jusson eszedbe? Hallottad, hogy a „mai világban a kapcsolati tőke a legfontosabb”? Érzed, hogy kellene még valami plusz az egyetem befejezése előtt? Szívesen lennél egy, a jogi kar hallgatóit összefogó, érdeklődő, kreatív közösség tagja? Ebben az esetben vár Téged a Pro Jure Egyesület!

A 2018/19-es tanév második felében esedékes felvételi eljárásunk már lezárult!
A kövezkező felvételi várható időpontja: 2019. szeptember

A felvételi menete: A jelentkezéshez nem kell mást tenned, mint jelentkezned itt a honlapon (vagy kitöltened a jelentkezési adatlapot és elküldeni a projureszeged@gmail.com címre)! A felvételivel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót az alábbi linken érhetitek el.  A felvételi bizottságunk egy rövid személyes beszélgetés keretében méri fel a jelentkezők motivációját, talpraesettségét és ambícióját. Ha bármilyen kérdésed van, írj nekünk! Jelentkezés esetén pedig a felvételivel kapcsolatos további információkról válaszunkban tájékoztatunk.

Pro Jure felvételi eljárás
Egyesületünk felvételi eljárásának célja, hogy az újonnan jelentkezők alkalmasságáról és kellő
motivációjáról meggyőződjünk, illetve, hogy ennek keretében jobban megismerjük jellemét, céljait és
azokat a készségeit, amelyek alapján egyesületük valamely szekciójába be tudjuk osztani. Főszabály
szerint a két körből álló felvételi félévente kerül lebonyolításra, amely kapcsán mindig részletes
információk kerülnek megosztásra weboldalunkon és facebook oldalunkon. A jelentkezést követően
egy, az egyesületünk tagjaiból összeállított bizottsággal beszélget a jelentkező, ahol alapvetően a
motivációjáról, érdeklődési köréről, hobbijáról stb. kérdezzük. Ezután pár napon belül kerül
lebonyolításra a második kör, amikor is a felvételiző a bizottság által előirányzott szekcióval
találkozik. Ilyenkor a szekciók kreatív feladatokkal készülnek és igyekeznek a tagjelölttel beszélgetni,
ismerkedni. A második kört követően válik véglegessé a döntés a tag felvételét illetően és már
kezdődhet is a közös munka a közös cél érdekében. 

Online jelentkezés

Honnan hallottál a Pro Jure egyesületről?

Mi késztetett arra, hogy jelentkezz? Mit gondolsz, melyek azok a képességeid, készségeid, amikkel segíteni fogod tudni a szervezetet céljai elérésében?

Végeztél már közösségi tevékenységet korábbi tanulmányaid során?

Mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet?

Miért abban a szekcióban?

 

 

Szekciók

Program szekció   Kreatív, jó problémamegoldó, talpraesett és kiváló ügyintéző vagy? Emellett szívesen segítenél a programok gyakorlati megvalósításában? Ne habozz, jelentkezz, hogy segíthesd a szekció munkáját!

 

Külkapcsolati szekció   Ez a te szekciód, ha szívesen ismerkedsz meg új emberekkel és széles kapcsolati hálóval bírsz, valamint nem jössz zavarba a médiumok képviselői előtt sem.

 

Belkapcsolati szekció    Minden közösségben te képviselted a barátaid, osztálytársaid és ismerőseid érdekeit?  Mindenkit ismersz az évfolyamodban? Páratlan az emberismereted? Akkor ebben a szekcióban a helyed, hogy segíts számukra az oktatókkal való kapcsolattartásban és a volt Pro Jure tagok bevonásába az egyesület életébe!

 

Marketing szekció    Imádsz videót vágni, honlapot szerkeszteni, vagy plakátot photosopolni? Szívesen tudósítanál a Pro Jure programjairól, jobban ismered facebook-ot, mint akárki más? Te vagy a legjobb fotós széles e vidéken? Ebben az esetben a marketing szekcióvezetője kezét-lábát törné érted a felvételi rostán! 😉

 

Pénzügyi szekció   Ismered az összes lehetséges szponzort Szegeden, vagy pont, hogy most szeretnéd megismerni? Vagy esetleg nem jössz zavarba, ha egy könyvelővel kell rendezned a sorokat? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor máris nélkülözhetetlen vagy az egyesületünk számára!

 

Felügyelő Bizottság   Precíz vagy és soha semmit sem felejtesz el? Nem jössz zavarba, ha egy kis papírmunkáról van szó? Te vagy a nyomtatványkitöltés mestere? Jelentkezz hozzánk, mert itt igazi „jogászi” munkát végezhetsz!

Alumni ajánlónk: