Kerekasztal beszélgetés a gyermekek polgári/büntetőjogi eljárásokban betöltött szerepéről

Legutóbbi programunk keretében a gyermekek polgári/büntetőjogi eljárásokban betöltött szerepéről beszélgetett karunk oktatója, Dr. Hegedűs Andrea egyetemi docens, meghívott vendégeinkkel: Dr. Cseh Líviával büntető ügyszakos bíróval, Dr. Gyengéné Nagy Mártával, polgári ügyszakos bíróval, Dr. Gyulai Edinával, gyermekvédelmi szakértő, senior mediátor, családjogi szakjogásszal és Bubrják Ottóval, a szegedi Családsegítő vezetőjével.
Az esemény során egy izgalmas és a mindenkori eljárásokban aktuális témáról, a gyermekek helyzetéről beszélgettek meghívott vendégeink. Szó esett arról, hogy sok esetben azért nem mondják el például egy kihallgatáson, tárgyaláson a bántalmazott gyermekek a velük történteket, mert félnek attól, hogy a szüleitől ezért mit kapnak ha kiderül. Ez nyilvánvalóan megnehezíti a segítségnyújtást, azonban aki ezt hivatásának választja, az mindent megtesz azért, hogy segítséget tudjon nyújtani. Más országokban például megteheti a bíró, hogy amennyiben a gyermek elmondja az otthoni atrocitást, akkor ő ezt mindössze a releváns részek kiemelésével összefoglalja, így nem derül ki pontosan, hogy a gyermek mennyit mondott el az őt ért sérelemből.
Köszönjük előadóinknak ezt a figyelemfelkeltő beszélgetést, valamint köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket jelenlétével!