Rólunk

Preambulum

Mi, a Pro Jure Egyesület alapítói arra az elhatározásra jutottunk, hogy formálódó közösségünket intézményi keretek közé tereljük. Célunk egy olyan szervezet létrehozása, mely biztosíthatja a párbeszédet a korábbi, a jelenlegi és a majdani hallgatótársak között, ahol tudományos érdeklődésünk a legkülönbözőbb programokon keresztül kaphat teret. Közösségünk alapja az önszerveződés és a nyitottság. Tevékenységünket a későbbiekben hasonló szervezetekkel együttműködve kívánjuk folytatni. Fiatalságunkkal felvértezve vágunk neki egy valódi csapat felépítésének. Hisszük, hogy közös erőfeszítéssel, oktatóink támogatásával kitűzött céljaink megvalósíthatók.

Kik vagyunk?

Mi, a Szegedi Tudományegyetem joghallgatói 2015 tavaszán hoztuk létre a Pro Jure – Egyesület a Szegedi Joghallgatókért független diákszervezetet.  Egyik célunk, hogy az egyetemi élet színesebbé tétele érdekében tudományos és szabadidős programokat szervezzünk , s igyekszünk fontos társadalmi kérdésekre is ráirányítani a figyelmet. Nem titkoltan végső célunk egy vérbeli szakmai közösség létrehozása , mely együttműködik más, hasonló közösségekkel, tudományos diákkörökkel. Egyesületünk az elmúlt években meghatározó szervezetté nőtte ki magát, és nem csak a karunk berkein belül. Tagjaink saját maguk szervezik meg és bonyolítják le színes programjaikat, ahol ki-ki megtalálhatja az érdeklődésének leginkább megfelelőt. Ezek közé tartozik a SLAMESET, azaz a Slam Poetry Szeged és a Pro Jure közös versenye, vagy a már hagyománnyá vált Tanár-diák Activity. Büszkék vagyunk arra, hogy mi indítottuk útjára a Jurista Kupa országos sportrendezvényt , ahol az ország jogi karainak legjobbjai mérhették össze erejüket. Az elmúlt években, a szegedi jogi karon elindult oktatási reformhoz mi is hozzá tehettünk egy keveset.

 

Egy korai kép szervezetünk történetéből rajta az “első generációs” tagokkal. A felvétel 2015 őszén a Kutatók éjszakája rendezvénysorozat után a Mojo sörözőben készült. Fél évvel korábban itt fogalmazódtak meg először azok a célok, melyeket azóta is töretlen lelkesedéssel igyekszünk követni. Fotó: Pintyi Zoltán
Egyik félévzárónk utáni laza iszogatás a JATE klubb teraszán.

 

A  2019-es félév értékelése a kar tanácstermében

Csoportkép a híres Lófara előtt

 

 

 

A 2018-as tavaszi elnökségünk épp a “jövőbe tekint”