Alumni

A Pro Jure egykori, valamint tiszteletbeli tagjai:

Dr. Gönczi Gergely

Dr. Gönczi Gergely

Pro Jure alapító, a Siegler/Weil iroda ügyvédjelöltje. 2016 júniusában cum laude minősítéssel végzett egyetemünkön.

Nevéhez fűződik a nagysikerű “Nagy Tész-vita” megszervezése és lebonyolítása.

“Alapember”, egyesületünk tagjaként szinte az összes projektben kivette a részét, és végzése óta is ápoljuk vele a kapcsolatot. Büszkék vagyunk rá, és reméljük az összes Pro Jurés előtt is ilyen lehetőségek állnak majd! A Tudományért emlékérem kitüntetettje.

 

Dr. Szilvási Tamás

Dr. Szilvási Tamás

Pro Jure Egyesület alapító elnök.

Jogi tanulmányait 2017-ben cum laude diplomával zárta. 2014 őszén benne és Tombácz Ákos joghallgató barátjában ötlött fel egy öntevékeny hallgatói közösség gondolata. A gondolatot tettek követték és megszületett a Pro Jure, Közösség a Szegedi Joghallgatókért elnevezésű civil diákszervezet, amelynek Tamás 2015 ősze és 2016 tavasza között elnöke volt.

Úttörő szerepe volt abban, hogy közösségünk 2016. augusztus 30-tól végre jogi formát öltve, egyesületként működhet.

Ő hívta meg hozzánk 2016-ban Dr. Bóné László ügyvédet és szervezte meg az első szegedi startup-jog előadást. Érdeklődése azonban nem rekedt meg ennyiben, jelenleg Budapesten, a Dr. Egri Zoltán Ügyvédi Irodában dolgozik, ahol bankjoggal, értékpapírjoggal és persze startupokkal foglalkozik. Noha immár a fővárosban él, kapcsolata korántsem szakadt meg velünk: Tamás koordinálja a Pro Jure Egyesület alumni közösségét és – ha ideje engedi – szívesen vesz részt programjainkon. Diplomája átvételekor közösségi munkájáért egyetemi elismerésben részesült.

 

Dr. Takács Gergő
Dr. Takács Gergő

Dr. Takács Gergő

Közösségünk alakulása után rögtön csatlakozott hozzánk és vált annak szerves részévé. Ő hívta meg Karunkra először Ibolya Tibor fővárosi főügyészt, továbbá két féléven keresztül szekcióvezetőként koordinálta a felvételi szekció munkáját. Gergő így ír magáról: “2017 júniusában végeztem Szegeden. Az itt szerzett diplomához fűzött reményeim beteljesültek, valóban a munkaerőpiacon erősnek számító papírt kap az ember a kezébe.

Jelenleg Budapesten az Apponyi Ügyvédi Irodánál dolgozom, ahol főként szellemi alkotások jogával, adatvédelemmel, valamint a polgári jog változatos területeivel foglalkozom. Az egyetemi életnek ma már szerves részét képezi a Pro Jure, ami most már természetesnek tűnik, de nem szabad elfelejteni, hogy ez azért nem régóta van így. Sokat köszönhetek a tagságnak, a közös programok révén a meglévő kapcsolataimat tovább tudtam erősíteni, valamint sok új, értékes emberrel is megismerkedhettem. Ezenkívül az egyesületi munka során számos olyan készségemet tudtam fejleszteni – gondolok itt a kommunikációra vagy a szervezőkészségre –, melyeket a nagybetűs életben is tudok hasznosítani.”

 

 

Dr. jur. et med. Varga-Orvos Zoltán

Dr. jur. et med. Varga-Orvos Zoltán

Pro Jure alapító.

Szegeden előbb 2004-ben orvosegyetemi, majd utóbb 2014-ben jogi diplomát szerzett. Egészségügyi szakjogász, ügyvédjelölt. Jogászként az orvosi műhibaperekre specializálódott, a páciensek családját képviseli. Szabadidejében szívesen sportol, hobbija a népművészet, a tehetséggondozás. Született a mérleg havában. Kedvenc idézete: „Magadat egyetlen gondolattól sem kímélheted meg.”

Az Eötvös Kollégiumban eltöltött éveinek szakkollégiumi tapasztalataival segítette az egyesület indulását. Az „Ahol a forradalom lángja fellobbant (1956 Szegeden és a Karon – Beszélgetés Dr. Kiss Tamással)” című 2016. októberi egyesületi rendezvény szervezője.

A „Vita a jogi oktatásról” című egyesületi rendezvény moderátoraként büszke arra, hogy a szegedi jogi karon elindult oktatási reformhoz egy keveset maga is hozzátehetett.

Dr. Varga-Orvos Zoltán hivatalos oldala